Доставки и метод на плащане - BabyOne.bg

Колко време отнема доставката?

Доставката отнема от 2-7 работни дни чрез куриерска фирма Speedy или служител на фирмата.

При поръчка над 80,00 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА за всички продукти с изключение на перилни препарати,памперси,храни и дървени легла.

При поръчка под 80,00 лв. цената на доставката за цяла България e 5,00 лв за всички продукти с изключение на перилни препарати,памперси,храни и дървени легла до офис на Speedy

При поръчка под 80,00 лв. цената на доставката за цяла България e 7.60 лв за всички продукти с изключение на перилни препарати,памперси,храни и дървени легла до адрес на клиента

!!! Бeзплaтнaтa дocтaвĸa нe вĸлючвa xpaни, пaмпepcи, мoĸpи ĸъpпи и пpeпapaти !

Те се изчисляват на база тегло или избрано от Вас място за доставка - офис на фирма Speedy или до адрес, в зависимост от тегловия диапазон.

ТеглоДо офис на SpeedyДоставка до адрес
До 3 кг3,60 лв7,60 лв
До 6 кг4,80 лв10,80 лв
До 10 кг6,00 лв12,00 лв
До 20 кг11,00 лв19,00 лв
До 30 кг17,00 лв28,00 лв

!!! При поръчка на дървени легла, скринове и гардероби се начислява допълнителна доставка 20 лв. (за един продукт).


Поръчки, получени до 13:00 часа в работен ден се обработват и потвърждават в рамките на същия ден, а поръчки, получени след 13:00 часа, се обработват и потвърждават в рамките на следващия работен ден.

Поръчки, приети петък следобяд, събота, неделя или в неработен ден, се обработват и потвърждават в първия работен ден. Работно време на онлайн магазина е от 9:30 часа до 16:00 часа.

· Ако служителите на Продавача не успеят да се свържат с потребителя в срок от 2 /два/ работни дни от получаване на поръчката, същата се анулира.

· Когато в електронния магазин постъпи поръчка от потребител, същият се уведомява с e-mail за успешно приетата поръчка или на посочения при регистрацията телефонен номер, за потвърждение на адреса за доставка.

· Служител на фирмата се свързва с потребителя за потвърждаване на поръчката и уточняване на детайлите по доставката.

· При всички случаи, преди потвърждаването на доставката, Потребителят ще бъде уведомен за наличието на неактуализирана информация за поръчаните стоки на Сайта. Поръчката ще бъде доставена само след заявено съгласие от Потребителя.

· Доставка се прави само на успешно приети поръчки. При опаковане на поръчаните стоки, потребителят бива уведомяван с имейл, че стоките се предават на куриер за транспортиране до съответния адрес.

· Веднага след предаване на стоката на куриер, www.babyone.bg се освобождава от риска, който се прехвърля върху клиента. www.babyone.bg не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

При получаване на стока, ако тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриер. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай, че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

· Потребителят е длъжен да заплати цената на стоката и разходите по доставката (когато същата не е безплатна), която е била посочена на сайта по време на заявяването, независимо дали е по-ниска или по-висока от цената на същата при нейното доставяне.

· Посочването на неверен/грешен телефон и/или e-mail адрес, прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.babyone.bg със задължението за изпълнение на същата.

· Доставката на поръчаните стоки се извършва в срок от 2 до 7 работни дни от датата на потвърждаване на поръчката. Срока за доставка зависи от отдалечеността на населеното място, времето за събиране и опаковане на стоката и наличността на поръчаните продукти.В периоди на промоции, големи намаления или необичайна натовареност, е възможно доставката да отнеме до 7 работни дни, като Търговецът не носи отговорност за забавянето.

· Потребителят може да избере доставка до посочен от него адрес или до офис на куриерска фирма „Спиди“ АД.

· Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес от куриер на фирма Speedy или служител на фирмата. Приемането става от клиента или трето лице от негово име, което лице трябва предварително да бъде посочено от клиента, при положение, че той потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане.

· Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и www.babyone.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

· Поръчаната стока се доставя подходящо опакована.

При поръчка под 80 лв. доставката се начислява автоматично , след като прибавите желаните продукти в кошницата.

При поръчка над 80 лв. доставката е безплатна за цялата страна.


Изключения се прави при поръчка на дървени легла, скринове и гардероби се начислява допълнителна доставка 20 лв. (за един продукт). Бeзплaтнaтa дocтaвĸa нe вĸлючвa също xpaни, пaмпepcи, мoĸpи ĸъpпи и пpeпapaти. От зоната на населеното място зависи срокът за доставка от страна на куриерската фирма.

При поръчка на дървено обзавеждане (детско легло, гардероб, скрин и др.) цената е 20.00 лв за ЕДИН БРОЙ дървена мебел, независимо от тяхната тежина, цена, килограми и габарити.

Тоест отпада правото на безплатна доставка, ако имате поръчка за 1 брой дървено легло, доставка ще Ви струва 20.00 лв.

Ако имате поръчка за дървено легло и гардероб, доставката ще Ви струва общо 40.00 лв. !!! Бeзплaтнaтa дocтaвĸa нe вĸлючвa xpaни, пaмпepcи, мoĸpи ĸъpпи и пpeпapaти

!!!Дocтaвкaтa нa xpaни, пaмпepcи, мокри къpпи и пpeпapaти e изцялo зa cмeткa нa клиeнтa. Cyмaтa зa дocтaвкa нa тeзи пpoдукти ce изчиcлявa допълнително,спрямо обявения по-горе теглови диапазон.

При получаване на пратката потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Ние не носим отговорност в случай, че клиентът не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие се установи, че тя е нарушена.


Метод на Плащане

Пощенски паричен превод(ППП)

Заплащането на дължимата цена на стоката, разходите по доставката, ако има такава и др. такси, ако има такива, става в брой при получаването й от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока.

Важно: При заплащането в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Клиента получава фискален документ от СПИДИ АД като лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиента запазва фискалният документ, който замества касова бележка в доказатекство за извършеното плащане!